Sastojci:
glavica crnog luka
4 kašike maslaca
250 g riže
500 ml goveđe supe (instant)
kašičica bibera u prahu
kašičica kima
kašičica sosa
so
400 g crvene, žute i zelene paprike
80 g ementalera
Priprema:
Sitno isjeckati luk. Zatim ga staklasto prodinstati u jednoj posudi sa kašikom maslaca. Dodati rižu i kratko sve zajdno prodinstati. Naliti vrele vode.
Nakon toga začiniti biberom, kimom i solju. Rižu poklopiti i na umjerenoj temperaturi je kuhati još oko 15–20 minuta, sve dok ne ispari sva tečnost.
U međuvremenu oprati paprike, obrisati ih, očistiti sjeme i preseći svaku na pola. Zatim iseći paprike na uske trake. Dinstati oko 3 minuta sa 3 kašike vrelog maslaca.
Viljuškom rastresti ocjeđenu rižu i dodati papriku isječenu na trake. Nakon toga narendati sir i posuti ga odozgo. Ukrasiti listovima nane ili bosiljka, ili nekim drugim zelenim začinskim biljem.
glavica crnog luka
4 kašike maslaca
250 g riže
500 ml goveđe supe (instant)
kašičica bibera u prahu
kašičica kima
kašičica sosa
so
400 g crvene, žute i zelene paprike
80 g ementalera
Priprema:
Sitno isjeckati luk. Zatim ga staklasto prodinstati u jednoj posudi sa kašikom maslaca. Dodati rižu i kratko sve zajdno prodinstati. Naliti vrele vode.
Nakon toga začiniti biberom, kimom i solju. Rižu poklopiti i na umjerenoj temperaturi je kuhati još oko 15–20 minuta, sve dok ne ispari sva tečnost.
U međuvremenu oprati paprike, obrisati ih, očistiti sjeme i preseći svaku na pola. Zatim iseći paprike na uske trake. Dinstati oko 3 minuta sa 3 kašike vrelog maslaca.
Viljuškom rastresti ocjeđenu rižu i dodati papriku isječenu na trake. Nakon toga narendati sir i posuti ga odozgo. Ukrasiti listovima nane ili bosiljka, ili nekim drugim zelenim začinskim biljem.