Samo najbolji, odabrani recepti!!!

ponedjeljak, kolovoza 11, 2014

Kremasti Rižoto

Sastojci:
 2 šoljice riže,
2 veće glavice luka,
čaša bijelog vina,
3 kašike maslinovog ulja,
1 l supe od kocke,
200 g mariniranih šampinjona,
so,
biber,
peršun

Priprema:
Luk sitno isjeckajte i pržite ga na ulju dok se skoro ne istopi. Zatim dodajte opranu rižu, pojačajte vatru i pržite par minuta, stalno miješajući dok riža ne postane staklasta. Dodajte vino i miješajte dok sasvim ne ispari, a onda, malo po malo dodajte supu. Stalno miješajte i nalivajte čim rižč upije supu. Paziti da se riža ne prekuha i da rižoto ostane kremast. Šampinjone pomiješati sa rižotom. Začiniti solju i biberom, vratiti kratko na šporet i prije služenja pospite sjeckanim peršunom.
Izvor: zena.blic.rs