Sastojci:
400 grama kupusa (otprilike)
1 mrkva
2 srednje velika krompira
1 paradajz ili 2 kašike paradajz sosa
list peršuna
kopar
sok od 1/2 limuna
2 kašike milerama
malo ulja
so
Priprema:
Oprati povrće. Mrkvu izrezati na sitnije, a krompir na krupnije kocke (1 i 2 cm).
Kupus sitno izrendati.
Na ulje ili rastopljeni maslac staviti mrkvu i dinstati par minuta.
Dodati kupus i dinstati još par minuta.
Dodamo krompir.
Preliti sa oko 2l vode i kuhati dok ne omekša.
Na kraju dodati kriške paradajza i mileram i još kratko proključati.
Posoliti, dodati limun, peršun i kopar.
izvor: http://vegge.blogger.ba/
400 grama kupusa (otprilike)
1 mrkva
2 srednje velika krompira
1 paradajz ili 2 kašike paradajz sosa
list peršuna
kopar
sok od 1/2 limuna
2 kašike milerama
malo ulja
so
Priprema:
Oprati povrće. Mrkvu izrezati na sitnije, a krompir na krupnije kocke (1 i 2 cm).
Kupus sitno izrendati.
Na ulje ili rastopljeni maslac staviti mrkvu i dinstati par minuta.
Dodati kupus i dinstati još par minuta.
Dodamo krompir.
Preliti sa oko 2l vode i kuhati dok ne omekša.
Na kraju dodati kriške paradajza i mileram i još kratko proključati.
Posoliti, dodati limun, peršun i kopar.
izvor: http://vegge.blogger.ba/