Sastojci:
600 g pileceg bijelog mesa
5 jajeta ( 2 svjeza + 3 kuhana)
200 g sira (trapista, gaude i sl.)
200 g suhog mesa ili slanine
1 glavica crnog luka
1 manja zemicka
1 kasika senfa
so, biber, Vegeta
Priprema:
Pilece filete samljeti ali ostaviti i par cjelih kockica mesa, struca ce ljepse izgledati u presjeku.
Crni luk sitno isjeckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mlijeka da omeksa.
Sir i kuhana jaja isjeci na sitnije kockice i izmjesati sa bjelim mesom.
Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo mrvica/prezle, a moze i koja kockica suhog mesa ili slanine.
Kalup namazati margarinom i posuti mrvicama, obloziti tankim kriskama masnijeg suhog mesa ili slanine i staviti pripremljenu smjesu.
Ova struca se moze pripremiti na dva nacina:
*1.* U veci, dublji pleh sipati vodu i staviti kalup sa mesom, pazeci da voda dopire do polovine kalupa. Peci na 200 C oko 1 sat, a pri kraju pecenja izvaditi strucu iz kalupa i zapeci je jos malo, da dobije finu koricu… gotova struca i snitica. :)
*2.* Na dno vatrostalne posude poredati skriske suhog mesa, a preko njih staviti nasu mesnu strucu ( samo oblikovati kao veknicu, nije je potrebno oblagati slaninom). Negdje na pola pecenja, oko mesa rasporediti isjecene šampinjone, strucu premazati kiselim vrhnjem i sve zajedno ispeci do kraja.
Izvor: www.coolinarika.com
600 g pileceg bijelog mesa
5 jajeta ( 2 svjeza + 3 kuhana)
200 g sira (trapista, gaude i sl.)
200 g suhog mesa ili slanine
1 glavica crnog luka
1 manja zemicka
1 kasika senfa
so, biber, Vegeta
Priprema:
Pilece filete samljeti ali ostaviti i par cjelih kockica mesa, struca ce ljepse izgledati u presjeku.
Crni luk sitno isjeckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mlijeka da omeksa.
Sir i kuhana jaja isjeci na sitnije kockice i izmjesati sa bjelim mesom.
Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo mrvica/prezle, a moze i koja kockica suhog mesa ili slanine.
Kalup namazati margarinom i posuti mrvicama, obloziti tankim kriskama masnijeg suhog mesa ili slanine i staviti pripremljenu smjesu.
Ova struca se moze pripremiti na dva nacina:
*1.* U veci, dublji pleh sipati vodu i staviti kalup sa mesom, pazeci da voda dopire do polovine kalupa. Peci na 200 C oko 1 sat, a pri kraju pecenja izvaditi strucu iz kalupa i zapeci je jos malo, da dobije finu koricu… gotova struca i snitica. :)
*2.* Na dno vatrostalne posude poredati skriske suhog mesa, a preko njih staviti nasu mesnu strucu ( samo oblikovati kao veknicu, nije je potrebno oblagati slaninom). Negdje na pola pecenja, oko mesa rasporediti isjecene šampinjone, strucu premazati kiselim vrhnjem i sve zajedno ispeci do kraja.
Izvor: www.coolinarika.com