Sastojci:
(oko) 200 g slanutkovog brašna
2 velike glavice luka
šaka svježeg korijandera
mlijeka (ili vode) po potrebi
1 kašika limunovog soka
so, biber
začini (korijander, kumin, chilli, kurkuma, curry..)
Priprema:
Luk narežite na tanke kriškice, ali ga nemojte soliti, da ne pusti vodu.
U posudi izmješajte brašno sa šakom sitno sjeckanog korijandera, limunovim sokom, soli, biberom i začinima. U smjesu dodajte vode ili mlijeka, što više volite, toliko da smjesa bude gusta, nešto malo gušća od klasičnog poha.
U smjesu dodajte luk i dobro izmješajte, da svi komadići luka budu prekriveni smjesom za poh.
U posudu za kuhanje dodajte za dva prsta ulja, toliko da hrpice koje se unutra ubace budu u ulju barem do pola. U vruće ulje ubacujte hrpice luka u pohu, te pecite dok ne potamne i rubovi postanu hrskavi.
Hrpice nakon pečenja stavite na papirantu salvetu kako bi upilee višak masnoće.
Poslužite ih tople, s hladnim umakom od jogurta, malo maslinovog ulja, limuna, vlasca i začina po vlastitom izboru.
Ovom prilikom su posluženi uz uz curry rižu i pileće batake i karabatake koji su prethodno sat vremena marinirani u maslinovom ulju i začinima istim kao i za Onion Bhajijima, te pečeni u rerni cca 40min.
Izvor: http://charmpam.blogspot.com/
(oko) 200 g slanutkovog brašna
2 velike glavice luka
šaka svježeg korijandera
mlijeka (ili vode) po potrebi
1 kašika limunovog soka
so, biber
začini (korijander, kumin, chilli, kurkuma, curry..)
Priprema:
Luk narežite na tanke kriškice, ali ga nemojte soliti, da ne pusti vodu.
U posudi izmješajte brašno sa šakom sitno sjeckanog korijandera, limunovim sokom, soli, biberom i začinima. U smjesu dodajte vode ili mlijeka, što više volite, toliko da smjesa bude gusta, nešto malo gušća od klasičnog poha.
U smjesu dodajte luk i dobro izmješajte, da svi komadići luka budu prekriveni smjesom za poh.
Hrpice nakon pečenja stavite na papirantu salvetu kako bi upilee višak masnoće.
Poslužite ih tople, s hladnim umakom od jogurta, malo maslinovog ulja, limuna, vlasca i začina po vlastitom izboru.
Ovom prilikom su posluženi uz uz curry rižu i pileće batake i karabatake koji su prethodno sat vremena marinirani u maslinovom ulju i začinima istim kao i za Onion Bhajijima, te pečeni u rerni cca 40min.
Izvor: http://charmpam.blogspot.com/