Sastojci:
50 gr. psenicnog skroba
150 ml.vode
200 gr.secera
500 ml.vode
2 kasike djema od borovnica
100 gr.svjezih borovnica
Priprema:
Pšenični skrob sa vodom pomijesati i ostaviti na stranu.
Secer u pola litra vode promijesati i staviti da zavrije pa kuhati par minuta.
Smanjiti temparaturu i u prokljucalu vodu dodati djem od borovnice te promijesati da se dobro rastvori a voda pri tom dobije njeznu lila boju.
U prokljucalu vodu sada dodati skrob i mijesati dok se masa ne zgusne tj. sjedini.
Paluzu ostaviti da se dobro ohladi.
Prilikom serviranja u zdjelicu staviti svjeze borovnice te preko staviti paluze te ostaviti jos malo u frizider da se ohladi.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
50 gr. psenicnog skroba
150 ml.vode
200 gr.secera
500 ml.vode
2 kasike djema od borovnica
100 gr.svjezih borovnica
Priprema:
Pšenični skrob sa vodom pomijesati i ostaviti na stranu.
Secer u pola litra vode promijesati i staviti da zavrije pa kuhati par minuta.
Smanjiti temparaturu i u prokljucalu vodu dodati djem od borovnice te promijesati da se dobro rastvori a voda pri tom dobije njeznu lila boju.
U prokljucalu vodu sada dodati skrob i mijesati dok se masa ne zgusne tj. sjedini.
Paluzu ostaviti da se dobro ohladi.
Prilikom serviranja u zdjelicu staviti svjeze borovnice te preko staviti paluze te ostaviti jos malo u frizider da se ohladi.
Izvor: http://www.coolinarika.com/