Samo najbolji, odabrani recepti!!!

četvrtak, lipnja 19, 2014

Špagete sa tunom i inćunima

Kako posljednjih dana jedem samo ribu i povrće, istražujem te recepte..
Sastojci: 
300 g  tjestenine(Spaghetti)
3 tuna fileti u maslinovom ulju (3X115g),
1 luk
2 čehna bijelog luka
1 crvena paprika (100 g)
4 fileta inćuna u biljnom ulju (80 g)
1 kašićica Vegete ljuta paprika mix
1 Sjeckani paradajz
120 g zelenih otkoštenih maslina,
so
biber
 1/2 kašićice suhog origana
Priprema: 
Tunu izvediti iz limenke, natrgati na manje komade i staviti u zdjelu, a pritom sačuvati ulje od tune. Sačuvano ulje od tune zagrijati u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati nasjeckani luk, papriku narezanu na kockice i pirjati dok ne omekša. Dodati bijeli luk, narezane inćune i vegetu ljuta paprika mix. Nastaviti dinstati miješajući oko 1 minutu. Dodati sjeckani paradajz, origano i pustiti da zavri sve zajedno. Zatim smanjiti vatru na lagano i pirjati oko 15 minuta ili dok se umak ne zgusne. Začiniti sa soli i biberom. Umiješatie tunu i masline.
Tjesteninu skuhati u posoljenoj vodi, a zatim je dodati u pripremljeni umak. Promiješati, kratko prokuhati. Poslužiti toplo posuto naribanim parmezanom.