Sastojci:
Tijesto za pizzu,
pire od paradjza,
100 gr šampinjona (svježih),
malo brašna,
maslinovo ulje,
tikvice,
origano,
glavica luka,
bijeli luk,
so,
biber,
Mozzarella
Priprema: Tijesto za pizzu ostaviti da odstoji, premijesiti dva puta pa oblikovati prema podlozi za pečenje. Začiniti pire od paradajza s malo šećera, soli, bibera, bijelim lukom i po volji čilijem. Premazati njime pizzu, na to složiti na kriške narezane šampinjone i tikvice, izmrviti mozzarellu, a rubove premazati maslinovim uljem. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Posuti origanom i poslužiti.
Tijesto za pizzu,
pire od paradjza,
100 gr šampinjona (svježih),
malo brašna,
maslinovo ulje,
tikvice,
origano,
glavica luka,
bijeli luk,
so,
biber,
Mozzarella
Priprema: Tijesto za pizzu ostaviti da odstoji, premijesiti dva puta pa oblikovati prema podlozi za pečenje. Začiniti pire od paradajza s malo šećera, soli, bibera, bijelim lukom i po volji čilijem. Premazati njime pizzu, na to složiti na kriške narezane šampinjone i tikvice, izmrviti mozzarellu, a rubove premazati maslinovim uljem. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Posuti origanom i poslužiti.