Sastojci: (9 osoba)
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 kašićica šećera
1 kašika Pšeničnog brašna
250 ml mlakog mlijeka
Za tijesto:
700 g brašna
1 kašićica soli
1 Prašak za pecivo
50 g maslaca
150 ml mlijeka
Za premazivanje:
1jaje
lanene i sezamove sjemenke
Priprema:
Kvasac razmrviti, pomiješati sa šećerom, kašikom brašna i toplim mlijekom pa pustiti da se diže 5 minuta.
Brašnu dodati so, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesiti glatko tijesto. Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
Dignuto tijesto premijesiti i razdijeliti na 9 dijelova te oblikuovati okrugle hljebiće. Posložiti ih na lim, premazati razmućenim jajetom i posuti sjemenkama.
Kruščiće peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Prašak za pecivo se stavlja da bi peciva dobila još veću mekoću. Naravno, može i bez njega.
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 kašićica šećera
1 kašika Pšeničnog brašna
250 ml mlakog mlijeka
Za tijesto:
700 g brašna
1 kašićica soli
1 Prašak za pecivo
50 g maslaca
150 ml mlijeka
Za premazivanje:
1jaje
lanene i sezamove sjemenke
Priprema:
Kvasac razmrviti, pomiješati sa šećerom, kašikom brašna i toplim mlijekom pa pustiti da se diže 5 minuta.
Brašnu dodati so, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesiti glatko tijesto. Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
Dignuto tijesto premijesiti i razdijeliti na 9 dijelova te oblikuovati okrugle hljebiće. Posložiti ih na lim, premazati razmućenim jajetom i posuti sjemenkama.
Kruščiće peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Prašak za pecivo se stavlja da bi peciva dobila još veću mekoću. Naravno, može i bez njega.