Odličan recept za ukusne, nemasne i brze tikvice. Recept je sa Coolinarike.
Sastojci:
tikvice (količina po želji)
brašno
jaja
prezla
oko 1/2 dcl ulja
so
Priprema:
Tikvice pripremiti kao i za obično pohovanje: oljuštiti, isjeći na tanke kriškice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocjediti ih i uvaljati u brašno, jaja, prezlu. Redati ih u pleh koji ste blago premazali četkicom, uljem, odmah redati tikvice i na svaku nanijeti po dvije, tri kapi ulja, koliko spadne sa četkice. Staviti ih u ugrijanu rernu na 170 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno,a tikvice zadržavaju hrkavost.
Sastojci:
tikvice (količina po želji)
brašno
jaja
prezla
oko 1/2 dcl ulja
so
Tikvice pripremiti kao i za obično pohovanje: oljuštiti, isjeći na tanke kriškice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocjediti ih i uvaljati u brašno, jaja, prezlu. Redati ih u pleh koji ste blago premazali četkicom, uljem, odmah redati tikvice i na svaku nanijeti po dvije, tri kapi ulja, koliko spadne sa četkice. Staviti ih u ugrijanu rernu na 170 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno,a tikvice zadržavaju hrkavost.