Sastojci:
150 g dimljenog lososa
150 g krekera
100 g francuskog hljeba
100 g raženog hljeba
50 g maslaca
100 g sirnog namaza
limun
Za ukrašavanje:
1 vezica mladog luka
1 vezica rotkvice
3 kisela ili pola svježeg krastavca
50 g kapara
kopar
vlasac
Za umak od hrena i vlasca:
100 gkiselog vrhnja
1 kašika hrena
1 kašićica limunovog soka
2kašike svježe nasjeckanog vlasca
Priprema:
Komadiće dimljenog lososa pokapati s nekoliko kapi limunova soka.
Staviti ga na krekere, hljeb oblikovan u male zalogajčiće ili kriške francuskog hljeba koji su prethodno namazani maslacem ili sirnim namazom.
Ukrasite narezanim povrćem i sitno nasjeckanim začinskim biljem.
Sve sastojke za umak pomiješati neposredno prije posluživanja.
Kanapee s dimljenim lososom poslužiti uz umak od hrena i vlasca.
Po želji na kanapee se može staviti malo kavijara.
150 g dimljenog lososa
150 g krekera
100 g francuskog hljeba
100 g raženog hljeba
50 g maslaca
100 g sirnog namaza
limun
Za ukrašavanje:
1 vezica mladog luka
1 vezica rotkvice
3 kisela ili pola svježeg krastavca
50 g kapara
kopar
vlasac
Za umak od hrena i vlasca:
100 gkiselog vrhnja
1 kašika hrena
1 kašićica limunovog soka
2kašike svježe nasjeckanog vlasca
Priprema:
Komadiće dimljenog lososa pokapati s nekoliko kapi limunova soka.
Staviti ga na krekere, hljeb oblikovan u male zalogajčiće ili kriške francuskog hljeba koji su prethodno namazani maslacem ili sirnim namazom.
Ukrasite narezanim povrćem i sitno nasjeckanim začinskim biljem.
Sve sastojke za umak pomiješati neposredno prije posluživanja.
Kanapee s dimljenim lososom poslužiti uz umak od hrena i vlasca.
Po želji na kanapee se može staviti malo kavijara.