Volim sataraš, zdrav je i jednostavan za napraviti :)
Sastojci
-8 paprika babura
-pola kg svežeg paradajza
-mast ili ulje (suncorketovo ili maslinovo)
-so i biber
-peršun
-2 gl crnog luka
Priprema:
Crni luk isjeći na rebarca i pržiti na zagrijanom ulju dok ne porumeni. U međuvremenu oprati paprike, isjeći ih na trake širine prsta, dodati ih luku i posoliti, pa dinstatidok paprike malo ne omekšaju. Paradajz posuti vrelom vodom, oljuštiti ga i isjeći na kriške, pa dodati luku i paprici i dinstati dok ne ispari sav sok.
Po ukusu, satarašu s može dodati i riža, ali tada mora duže da se dinsta. Na kraju dodati sjeckani peršun, so i biber, pa poslužiti kao prilog pečenom mesu ili prženim jajima, a može se jesti i sam, tada ja volim dodati pavlake. :)
Sastojci
-8 paprika babura
-pola kg svežeg paradajza
-mast ili ulje (suncorketovo ili maslinovo)
-so i biber
-peršun
-2 gl crnog luka
Crni luk isjeći na rebarca i pržiti na zagrijanom ulju dok ne porumeni. U međuvremenu oprati paprike, isjeći ih na trake širine prsta, dodati ih luku i posoliti, pa dinstatidok paprike malo ne omekšaju. Paradajz posuti vrelom vodom, oljuštiti ga i isjeći na kriške, pa dodati luku i paprici i dinstati dok ne ispari sav sok.
Po ukusu, satarašu s može dodati i riža, ali tada mora duže da se dinsta. Na kraju dodati sjeckani peršun, so i biber, pa poslužiti kao prilog pečenom mesu ili prženim jajima, a može se jesti i sam, tada ja volim dodati pavlake. :)