Sastojci:
- 1 kg krompira ž
-250 gr mljevenog junećeg mesa
-1 glavica crnog luka
-biber
-ulje
-malo margarina
-vegeta
-2 jajeta
-1-1.5 dl mlijeka
Priprema:
Krompir skuhati u posoljenoj vodi da bude skoro kuhan, prohladiti ga pa rezati na kolute.
Luk nasjeckati i popržiti na malo ulja a može i da se izdinsta sa malo vode, pa dodati meso i još malo dinstati. Začiniti biberom i vegetom.
Jaja umutiti viljuškom i dodati im mlijeko.
U pleh podmazan margarinom složiti red krompira rezanog na kolute, meso i ponovo red krompira.
Preliti smjesom od jaja i gore posuti kockicama margarina ili putera.
Peći na jakoj vatri da fino porumeni odozgo.
- 1 kg krompira ž
-250 gr mljevenog junećeg mesa
-1 glavica crnog luka
-biber
-ulje
-malo margarina
-vegeta
-2 jajeta
-1-1.5 dl mlijeka
Priprema:
Krompir skuhati u posoljenoj vodi da bude skoro kuhan, prohladiti ga pa rezati na kolute.
Luk nasjeckati i popržiti na malo ulja a može i da se izdinsta sa malo vode, pa dodati meso i još malo dinstati. Začiniti biberom i vegetom.
Jaja umutiti viljuškom i dodati im mlijeko.
U pleh podmazan margarinom složiti red krompira rezanog na kolute, meso i ponovo red krompira.
Preliti smjesom od jaja i gore posuti kockicama margarina ili putera.
Peći na jakoj vatri da fino porumeni odozgo.