One mogu jako dugo stojati, bitno je čuvati ih u zatvorenoj posudi s poklopcem. Takodje, mogu se zamrznuti.
Sastojci:
500g brašna
300g meda ( odlične su i sa pekmezom)
50g maslaca
200g šećera
300g oraha
četiri žumanca
malo korice od limuna
malo cimeta
Priprema:
Brašno, maslac, samljeveni orasi i šećer se izmiješaju izmješaju i preliju vrućim medom. Kad se smjesa ohladi, dodaju se žumanci, narendana kora od limuna, po želji i cimet.
Tijesto se dobro izmijesi ostavi da odstoji na hladnom. Zatim se razvije na cm debljine, oblikuju loptice koje spljoštite i poredaju u uljem namazanu tepsiju.
Premažu se razmućenim jajetom dva puta i stave peći.
One mogu jako dugo stojati, bitno je čuvati ih u zatvorenoj posudi s poklopcem. Takodje, mogu se zamrznuti .
Sastojci:
500g brašna
300g meda ( odlične su i sa pekmezom)
50g maslaca
200g šećera
300g oraha
četiri žumanca
malo korice od limuna
malo cimeta
Priprema:
Brašno, maslac, samljeveni orasi i šećer se izmiješaju izmješaju i preliju vrućim medom. Kad se smjesa ohladi, dodaju se žumanci, narendana kora od limuna, po želji i cimet.
Tijesto se dobro izmijesi ostavi da odstoji na hladnom. Zatim se razvije na cm debljine, oblikuju loptice koje spljoštite i poredaju u uljem namazanu tepsiju.
Premažu se razmućenim jajetom dva puta i stave peći.
One mogu jako dugo stojati, bitno je čuvati ih u zatvorenoj posudi s poklopcem. Takodje, mogu se zamrznuti .