Ovo je recept za 4 osobe.
Sastojci
-500 gmljevene junetine
-sol
-2 kašike mlijeka
-3 kašike eulja
-3-4 krompira
-1 kašika Vegete
-1 glavica crvenog luka
-2 jajeta
-2 kriške kruha
-biber
Priprema:
Kruh bez korice namočiti u vodi pa ocijediti. Mesu dodati kruh, nasjeckani luk, jaja, Vegetu i biber pa sve dobro promiješajte.Od smjese oblikovati kuglice veličine jajeta (ćufte) pa ih stisnuti kako bi u sredini dobili udubljenje za nadjev.
Pripremljene ćufte staviti na nauljen pleh, preliti sa 2 kašike ulja i peći 20-25 minuta u rerni zagrijanoj na 190°C.
Krompir skuhati u ljusci, oguliti, izgnječiti viljuškom, dodati mlijeko i sol te izmiješati u fini pire.
Ćufte izvaditi iz pećnice, napuniti ih pireom od krompira i zapeći još 4-5 minuta.
Ćufte poslužiti tople sa zelenom salatom.
Sastojci
-500 gmljevene junetine
-sol
-2 kašike mlijeka
-3 kašike eulja
-3-4 krompira
-1 kašika Vegete
-1 glavica crvenog luka
-2 jajeta
-2 kriške kruha
-biber
Priprema:
Kruh bez korice namočiti u vodi pa ocijediti. Mesu dodati kruh, nasjeckani luk, jaja, Vegetu i biber pa sve dobro promiješajte.Od smjese oblikovati kuglice veličine jajeta (ćufte) pa ih stisnuti kako bi u sredini dobili udubljenje za nadjev.
Pripremljene ćufte staviti na nauljen pleh, preliti sa 2 kašike ulja i peći 20-25 minuta u rerni zagrijanoj na 190°C.
Krompir skuhati u ljusci, oguliti, izgnječiti viljuškom, dodati mlijeko i sol te izmiješati u fini pire.
Ćufte izvaditi iz pećnice, napuniti ih pireom od krompira i zapeći još 4-5 minuta.
Ćufte poslužiti tople sa zelenom salatom.