Sastojci
Tijesto za korpice
-250g masti
-5 žumanaca
-1šoljica (100 ml) mlijeka
-1 prašak za pecivo
-500 g brašna
- malo soli
Nadjev- punjenje
-500g feta sira
-3 kašike ulja
250g ajvara
1 kašika aleve paprike
-malo ljute aleve paprike
-150 g prepečenog susama
Dekoracija
-Masline crne ili zelene, cijele ili sječene ili listići peršuna
Priprema:
Tijesto
Zamjesimo tijesto od navedenih sastojaka. Umutimo mikserom mast pa dodamo žumanca, mlijeko, prašak za pecivo, malo soli i oko trećinu brašna. Opet to sjedinimo mikserom i dodamoostatak brašna. To tijesto se ne lijepi za ruke, a dovoljno je i meko da se lijepo oblikuje.
Pravimo male kuglice i svaku utisnemo u metalne modlice (forme). Ispadne oko 80 komada.
Pećemo na 250 stepeni da porumene.
Nadjev
500g feta sira umutimo mikserom sa 3 kašike ulja, dodamo 250 g ajvara, 1 kašiku aleve paprike, malo ljute aleve paprike i na kraju pečeni susam. Obavezno probamo nadjev pa dodamo malo soli ili ljute paprike ako je potrebno.
Nadjev stavimo u špric i punimo korpice kao na slici.
Tijesto za korpice
-250g masti
-5 žumanaca
-1šoljica (100 ml) mlijeka
-1 prašak za pecivo
-500 g brašna
- malo soli
Nadjev- punjenje
-500g feta sira
-3 kašike ulja
250g ajvara
1 kašika aleve paprike
-malo ljute aleve paprike
-150 g prepečenog susama
Dekoracija
-Masline crne ili zelene, cijele ili sječene ili listići peršuna
Priprema:
Tijesto
Zamjesimo tijesto od navedenih sastojaka. Umutimo mikserom mast pa dodamo žumanca, mlijeko, prašak za pecivo, malo soli i oko trećinu brašna. Opet to sjedinimo mikserom i dodamoostatak brašna. To tijesto se ne lijepi za ruke, a dovoljno je i meko da se lijepo oblikuje.
Pravimo male kuglice i svaku utisnemo u metalne modlice (forme). Ispadne oko 80 komada.
Pećemo na 250 stepeni da porumene.
Nadjev
500g feta sira umutimo mikserom sa 3 kašike ulja, dodamo 250 g ajvara, 1 kašiku aleve paprike, malo ljute aleve paprike i na kraju pečeni susam. Obavezno probamo nadjev pa dodamo malo soli ili ljute paprike ako je potrebno.
Nadjev stavimo u špric i punimo korpice kao na slici.