Samo najbolji, odabrani recepti!!!

subota, travnja 08, 2017

Za Doručak: Vazdušasti Omlet

Jednostavan recept sa prijatno iznenađujućim rezultatom- nježan omlet kojim će biti oduševljeni i djeca, a i odrasli. Minimum napora, maksimum zadovoljstva.
Samo jednom pripremite ovakav doručak, i postaće vam omiljeni. Ovaj omlet je nevjerovatno nježan, i prosto se topi u ustima. Mek i sočan, pri tome dijetalan – na 100 gr samo 118 kilokalorija.
Sastojci:
– dublji kalup dimenzija 10×24 cm
– 6 jaja
– mlijeko oko 300 ml
– so – pola kafene kašičice
– puter ili ulje za podmazivanje kalupa

Priprema:
Sve umutiti, podmazati kalup puterom i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni  – 30 minuta. Tokom pečenja ne otvarajte vrata od rerne.
Priprema:

Izvor:http://uspesnazena.com/
Više »

Krompirova Gnijezda - Brzi Ručak

Super recept, ukoliko želite impresionirati i izgledom i ukusom :)
Sastojci:
oko pola kilograma krompira
1 glavica crnog luka
1 čehno belog luka
1 jaje
50-70 gr tvrdog sira
200-250 gr sitno iseckanog pilećeg mesa

Priprema:
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
Crni luk sitno isjeckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i bijeli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.
Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnijezda“ koristeći platnenu kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.
U gnijezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom.
Zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni,  25-30 minuta.
Ako želite, prije posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
Prijatno!

Izvor:http://uspesnazena.com

Više »

petak, kolovoza 26, 2016

Sarma

Sastojci:
500g fasiranog mesa
200g rize
1glavica crnog luka i kasika putera,
1glavica kiselog kupusa
pola rendane mrkve
zacini: vegeta, so, crni biber, aleva paprika, persun, 1 kasika ulja
Zaprska:
1 kasika putera
1 kasika brasna
200 ml paradajza (tecnog)
200 ml vode
zacini: so,vegeta,biber, bosiljak, persuna ....

Priprema:
U tavi sa kasikom putera istopljenog dodati isjeckanu glavicu crnog luka.
Pa dodati opranu rizu da se sve zajedno proprzi dok riza bude staklenaste boje.
U vanglu sa fasiranim mesom i ostalim sastojcima dodati preprzenu rizu i luk ,pa umjesati sve zajedno i kasiku ulja.
Pripremiti listove kupusa ..odvojiti jedan po jedan list kupusa pa filovati sarme .
Motati ih lijepo da se ne bi kasnije rasturile.
Redati gotove sarme u posudi i nekoliko parcica suhog mesa.
Preliti ih vodom poklopiti poklopcem i staviti u pecnicu da se krckaju 3-4 saata na nizoj temeperaturi 140°
Pri kraju kad budu gotove napraviti zaprsku :
U tavu staviti kasiku putera i kasiku brasna da se proprzi .
Zatim dodati paradajz i vodu i ostale zacine malo prokuhati.
Izvaditi posudu sa sarmama iz pecnice pa preliti sa zaprskom .
Vratiti posudu u pecnicu jos nekih 20 minuta da krcka .



Izvor: http://www.coolinarika.com/


Više »