Super recept, ukoliko želite impresionirati i izgledom i ukusom :)
Sastojci:
oko pola kilograma krompira
1 glavica crnog luka
1 čehno belog luka
1 jaje
50-70 gr tvrdog sira
200-250 gr sitno iseckanog pilećeg mesa
Priprema:
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
Crni luk sitno isjeckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i bijeli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.
Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnijezda“ koristeći platnenu kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.
U gnijezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom.
Zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta.
Ako želite, prije posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
Prijatno!
Izvor:http://uspesnazena.com
Sastojci:
oko pola kilograma krompira
1 glavica crnog luka
1 čehno belog luka
1 jaje
50-70 gr tvrdog sira
200-250 gr sitno iseckanog pilećeg mesa
Priprema:
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
Crni luk sitno isjeckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i bijeli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.
Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnijezda“ koristeći platnenu kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.
U gnijezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom.
Zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta.
Ako želite, prije posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
Prijatno!
Izvor:http://uspesnazena.com