Samo najbolji, odabrani recepti!!!

subota, kolovoza 09, 2014

Brza i Fina Pita sa Svježim Kravljim Sirom, Špinatom i Jajima

Ovaj super recept sam pronašla na http://www.vecernji.hr, autor je Tabja Božić.
Sastojci: 
za tijesto:
250 g glatkog brašna,
so,
šećer,
200 g maslaca;
za fil:
 300 g špinata,
2 dl kiselog vrhnja,
pet jaja,
200 g kravljeg sira,
vlasac,
malo muškatnog oraščića
2 čehna bijelog luka
Priprema: 
Umijesite fino tijesto i ostavite ga pola sata da odmori. Blanširajte špinat, ocijedite, narežite na trakice i kratko zapržite na maslinovom ulju i bijelom luku. Ocijedite kravlji sir, izmiješajte ga s vrhnjem i jednim jajetom, začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Razvaljajte tijesto, oblikujte ga prema pekaču i pecite 10 minuta na 180°C. Izvadite, dodajte red špinata pa red sira i vrhnja. Na vrhu razbijte četiri jajeta i vratite u rernu još 20 minuta.
Više »

Lazanje sa Četiri Vrste Sira i ljutim Kobasicama

Recept za subotnji ručak :)
Sastojci: 
tijesto za lazanje,
brašno,
pola litre mlijeka,
maslac,
gorgonzola,
mozzarella,
gauda,
ementaler,
muškatni oraščić,
biber,
peršun,
domaća ljuta kobasica

Priprema: 
Tijesto skuhajte i ocijedite. Bešamel pripremite tako da otopljenom maslacu dodate malo brašna i postupno dolijevate mlijeko i gorgonzolu dok se ne zgusne. Začinite muškatnim oraščićem. U vatrostalnu zdjelu složite tijesto, ribanu gaudu i ementaler, narezanu mozzarellu, malo bešamela i nekoliko komadića kobasice. Nastavite do vrha. Zalijte umakom i pecite 15 min na 160 stepeni.
Izvor: http://www.vecernji.hr/
Više »

petak, kolovoza 08, 2014

Pljeskavica sa Krompirom i Šampinjonima

Sastojci:
1/2 veze rotkvica
200 g krem sira sa začinima
300 g jogurta
3 kašike sjeckanog vlašsca ili peruški mladog luka
so, biber
250 g šampinjona
800 g kuhanih krompira
80 g rendanog kačkavalja
4 jajeta
30 ml ulja
Priprema:
Rotkvice sitno isjeckati i izmješati sa sirom, jogurtom i kašikom sjeckanog vlasca. Posoliti i pobiberiti.
Šampinjone obrisati vlažnom krpicom i isjeckati. Krompir izrendati, pa ga izmješati s šampinjonima, kačkavaljem, jajima i 2 kašike luka vlasca. Posoliti i pobiberiti.
Zagrijati određenu količinu ulja i pržiti pljeskavice od mase s gljivama, i to sa svake strane po 6 minuta.

Više »