Samo najbolji, odabrani recepti!!!

četvrtak, travnja 13, 2017

Jednostavno: Šareni Rižoto

Sastojci:
40 dag piletine
šoljica riže
1 luk
2 mrkvice
15 dag mladog graška
1 mala limenka kukuruza
2 dl tekućeg paradajza (ili razrijeđenog koncentrata)
2 kašićice slatke mljevene crvene paprike
10 dag sira trapista

Priprema:
- meso narezano na male kockice popržiti na ulju sa svih strana.
- dodati na to nasjeckan luk, mrkvicu i grašak. Pržiti uz miješanje nekoliko minuta. Podliti sa malo vode, doliti paradajz i crvenu papriku,  začiniti po želji pa uz povremeno miješanje i dolijevanje manje količine vode dinstati oko 30 min.
- dodati opranu i očišćenu rižu, promiješati, doliti vodu (na šoljicu riže ide tri šoljice vode) i kuhati uz miješanje dok riža ne omekša. OPREZ! Rižoto jako lako i brzo zagori, zato ga obavezno svako malo treba promiješati.
- prije posluživanja pustiti rižoto da odstoji nekoliko minuta da se okusi povežu do kraja. Umiješati naribani sir i poslužiti.
Predlažem poslužiti uz zelenu salatu ili neku drugu hladnu salatu po želji.
Izvor: www.recipeci.com.