Sastojci (za dvije osobe):
- 1/4 šolje skuhanog špinata
- 4 veća jajeta
- 1/2 šolje izmrvljenog feta sira
-2 veze mladog luka ili praziluka
- biber, mirođija
- 2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Umutite jaja kao za kajganu. Dodajte fetu, sitno isjeckan praziluk, mirođiju, biber i špinat. Mješajte lagano. Smjesu sipajte ravnomjerno u dublju tavu na zagrijano maslinovo ulje. Pecite dok ne dobije zlatkastu boju. Služite vruće uz zelene masline i grčki jogurt!
Prijatno!
- 1/4 šolje skuhanog špinata
- 4 veća jajeta
- 1/2 šolje izmrvljenog feta sira
-2 veze mladog luka ili praziluka
- biber, mirođija
- 2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Umutite jaja kao za kajganu. Dodajte fetu, sitno isjeckan praziluk, mirođiju, biber i špinat. Mješajte lagano. Smjesu sipajte ravnomjerno u dublju tavu na zagrijano maslinovo ulje. Pecite dok ne dobije zlatkastu boju. Služite vruće uz zelene masline i grčki jogurt!
Prijatno!