Samo najbolji, odabrani recepti!!!

četvrtak, lipnja 09, 2016

Bosanski Tirit

Sastojci:
jedna domaća kokoš
100g crvenog luka
150g masla ili maslaca
250ml kajmaka ili kiselog vrhnja
malo mljevenog bibera
nešto zelenog peršuna
malo soli
jufke (može i gotove)

Priprema:
Kokoš skuhati u slanoj vodi tako da meso otpada od kostiju.
Oprezno ga odvojiti od kosti, ali moraju ostati veliki komadi.
Luk sitno nasjeckati i na 40g masla ispržiti da dobije zlatnožutu boju.
Dodati nasjeckani peršunov list, pa i njega ispržiti, dodati biber i po potrebi soli.
Na to staviti meso i oprezno promiješati.
Tijesto razvući i pustiti da se malo osuši, izrezati listove veličine lima ili koje druge tepsije.
Tada složiti 10 listova i svaki namastiti rastopljenim maslom.
Na deseti list staviti jednakomjerno već pripremljeno meso i na njega složiti idućih 10 listova.
Ti listovi također moraju biti poprskani maslom.
Zatim preliti tirit kajmakom ili vrhnjem i peći u srednje zagrijanoj rerni 45 minuta.
Izrezati ga i vruć iznositi na sto.

Izvor: http://bosanskikuhar.ba/