Sastojci:
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, šunka..)
200 gr. šampinjona
kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarina
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka
Priprema:
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajte i propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
Feta sir narežite na kriške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamera.
Stavite u hladnu rernu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, šunka..)
200 gr. šampinjona
kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarina
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka
Priprema:
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajte i propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
Feta sir narežite na kriške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamera.
Stavite u hladnu rernu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
Izvor: http://www.coolinarika.com/