Sastojci:
Biskvit
3 jogurta
270 g glatkog brašna
220 g šećera
100 ml ulja
25 g kakaa
2 kašićice sode bikarbone
Krema
150 g maslaca
170 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
100 g šećera
120 ml mlijeka
Priprema:
Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom.
U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao.
Dodajte brašno i nastavite mutiti.
Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom.
Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Priprema kreme
Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre.
U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.
Biskvit
3 jogurta
270 g glatkog brašna
220 g šećera
100 ml ulja
25 g kakaa
2 kašićice sode bikarbone
Krema
150 g maslaca
170 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
100 g šećera
120 ml mlijeka
Priprema:
Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom.
U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao.
Dodajte brašno i nastavite mutiti.
Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom.
Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Priprema kreme
Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre.
U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.