Sastojci:
350 gr tjestenine
200 gr prezle
2 čehna bijelog luka
800 gr zrelog paradajza
1 šolja svježeg bosiljka
1 šolja parmezana
400 gr mozzarelle
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju i ocijedite.
Paradajz sameljite sa bijelim lukom u multipraktiku.
Dodajte 2/3 parmezana i pomiješajte sa tjesteninom.
Dodajte pola čaše vode u kojoj se tjestenina kuhala i prespite u tepsiju.
Pospite mozzarellom i prezlom pa pospite sa maslinovim uljem.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Izvor: http://www.domacica.com/
350 gr tjestenine
200 gr prezle
2 čehna bijelog luka
800 gr zrelog paradajza
1 šolja svježeg bosiljka
1 šolja parmezana
400 gr mozzarelle
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju i ocijedite.
Paradajz sameljite sa bijelim lukom u multipraktiku.
Dodajte 2/3 parmezana i pomiješajte sa tjesteninom.
Dodajte pola čaše vode u kojoj se tjestenina kuhala i prespite u tepsiju.
Pospite mozzarellom i prezlom pa pospite sa maslinovim uljem.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Izvor: http://www.domacica.com/