Samo najbolji, odabrani recepti!!!

ponedjeljak, kolovoza 18, 2014

Pileća Supa s Knedlama od Griza

Sastojci:
krupnije pile ili kokoš,
vezica zeleni,
glavica crvenog luka,
struk praziluka,
biber u zrnu,
kašika začina od povrća
Knedle:
2 jajeta,
2 kašike maslaca,
8 – 10 kašika griza,
malo praška za pecivo,
so,
mljeveni biber

Priprema:
Istranžirati očišćeno pile ili kokoš. Meso i očišćenu zelen staviti u veći lonac, naliti hladnom vodom i kuhati. Prepžiti prepolovljenu glavicu crnog luka, pa ubaciti u supu zajedno sa prazilukom iszrezanim na dva – tri dijela.
Začiniti biberom u zrnu i začinom od sušenog povrća pa kuhati dok se meso ne počne odvajati od kostiju.
Skinuti supu s vatre, procijediti u drugi lonac, vratiti na vatru i nastaviti kuhanje koliko je potrebno da supa provri. Tada ubaciti knedle i sačekati desetak minuta da se skuhaju.
Priprema knedli: Umutiti 2 bjelanca pa dodati žumanca. Sve promiješati pa dodati otopljen maslac, griz, malo praška za pecivo, biber i so. Pomiješati sve sastojke i ostaviti sat vremena da griz nabubri. Malom kašičicom uzimati smjesu i spuštati u vrijuću supu.
Izvor: http://doznajemo.com/