Samo najbolji, odabrani recepti!!!

petak, srpnja 18, 2014

Teleće Šnicle sa Vrganjima ili Šampinjonima

Sastojci:
800 g telećih šnicli,
300 g vrganja,
50 g suhog mesa,
2 glavice crnog luka,
2 čehna bijelog luka,
suhi biljni začin,
biber,
50 g oštrog brašna,
50 ml ulja,
peršun,
malo bjelog vina,
so,
biber

Priprema:
Šnicle isjecite deblje, pa ih posolite, pobiberite i premažite uljem, a onda ih ostavite da prenoće u frižideru. Sutradan svaku šniclu s jedne strane utapkajte u brašno i ispržite ih na zagrijanom ulju.
Gotove šnicle stavite na toplo, a na isto ulje dodajte u blenderu samljeven bijeli i crni luk. Luku dodajte na štapiće isječeno suho meso, sve kratko propržite, pa ubacite vrganje isječene na krupnije komade. Nalijte vodom i dinstajte na laganoj vatri 10 minuta.
Meso vratite u sud, prelijte sve s malo vode i kratko prokuhajte. Začinite biljnim začinom i biberom, pospite peršunom i poslužite.