Samo najbolji, odabrani recepti!!!

utorak, srpnja 15, 2014

Mesna Štruca

Sastojci:
50 g prezle
4 kašike rendanog parmezana
500 g mljevene junetine
crni luk
100 g suhog mesa, sitno isjeckanog
čehno bijelog luka, sitno isjeckanog
1 jaje, umućeno
kašičica paradajz sosa

Priprema:
Rernu zagrijte na 190 C.
Pravougaoni kalup obložite papirom za pečenje. Pomješajte 2 kašike prezli i dvije kašike parmezana i ostavite sa strane.
Sve ostale sastojke dobro promješajte i posolite i pobiberite po ukusu i opet dobro zamjesite.
Smjesu stavite u obložen kalup i pospite mješavinom parmezana i prezli. Pecite ok 40-45 minuta dok gornja korica rolata ne porumeni i postane hrskava.
Sačekajte da se rolat ohladi u rerni oko 5 minuta, a zatim pomoću papira za pečenje izvadite iz kalupa i izručite na radnu površinu ili dasku  za sječenje. Isjecite rolat na kriške i servirajte sa prilozima po želji.