Sastojci:
500 g goveđeg ili telećeg mesa
6 kašika ulja
biber
aleva paprika
250 ml supe od povrća
so
250 g žutog paradajza (zamjena crveni)
250 g crvenog paradajza
1/2 kašičice cimeta
kašičica karija
Priprema:
Goveđe meso dobro oprati, pa ga zatim osušiti salvetom. Oštrim nožem isjeći komade mesa na krupnije kockice. U većoj šerpi zagrijati ulje, dodati meso i dobro ga ispržiti na vatri srednje jačine. Zbog eventualnog prskanja ulja, šerpu treba poklopiti. Meso začiniti biberom i alevom paprikom i još malo propržiti. Na kraju naliti supom od povrća, posoliti i ostaviti da se sve kuha oko 30 minuta.
U međuvremenu oprati žuti i crveni paradajz, pa ga isjeći na kriške srednje veličine. Pred kraj kuhanja mesu dodati kriške paradajza. Sve začiniti cimetom i karijem. Gulaš ostaviti da krčka još 10 minuta. Zatim još jednom dodati biber, so i alevu papriku. Gulaš se može služiti u časama ili dubokim tanjirima. Jelo se može služiti i sa obarenim makaronama.
500 g goveđeg ili telećeg mesa
6 kašika ulja
biber
aleva paprika
250 ml supe od povrća
so
250 g žutog paradajza (zamjena crveni)
250 g crvenog paradajza
1/2 kašičice cimeta
kašičica karija
Priprema:
Goveđe meso dobro oprati, pa ga zatim osušiti salvetom. Oštrim nožem isjeći komade mesa na krupnije kockice. U većoj šerpi zagrijati ulje, dodati meso i dobro ga ispržiti na vatri srednje jačine. Zbog eventualnog prskanja ulja, šerpu treba poklopiti. Meso začiniti biberom i alevom paprikom i još malo propržiti. Na kraju naliti supom od povrća, posoliti i ostaviti da se sve kuha oko 30 minuta.
U međuvremenu oprati žuti i crveni paradajz, pa ga isjeći na kriške srednje veličine. Pred kraj kuhanja mesu dodati kriške paradajza. Sve začiniti cimetom i karijem. Gulaš ostaviti da krčka još 10 minuta. Zatim još jednom dodati biber, so i alevu papriku. Gulaš se može služiti u časama ili dubokim tanjirima. Jelo se može služiti i sa obarenim makaronama.