Samo najbolji, odabrani recepti!!!

ponedjeljak, svibnja 12, 2014

Torta sa Višnjama

Sastojci:
Biskvit
5 jaja
120 g šećera
1 vanilijinn šećer
50 g brašna
40 g kakaa
1/2praška za pecivo
150 ml mlijeka
Ganache krema
 220 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
Krema od vanilije
600 mlmlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
1 vanilin šećer
200 g maslaca
150 gšećera u prahu
 250 g dobro ocijeđenih višanja iz kompota
Priprema:
Biskvit
Žumanjce, šećer i vanilijinn šećer pjenasto umutiti mikserom. Umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom, a zatim i mlijeko.
Na kraju u smjesu umiješati čvrst snijeg od bjelanaca. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela i svaki dio posebno peći u okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje ( promjera 26 cm) na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečene biskvite ohladiti.
Ganache krema
Čokoladu razlomiti i staviti u posudu. Vrhnje zagrijavati na laganoj vatri do tačke vrenja, a zatim ga preliti preko čokolade.
Miješati kuhačom dok se sva čokolada ne otopi, a zatim staviti u frižider na 2 sata. Kad se krema ohladila i stisnula, dobro je umutiti električnim mikserom.
Krema od vanilije
Prašak za puding pomiješati sa vanilijinim šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati i dodati mu smjesu mlijeka i pudinga.
Miješati na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim maknuti s vatre i ohladiti.
U ohlađeni puding dodati maslac pjenasto umućen sa šećerom u prahu.
Prvi biskvit položiti na pladanj i premazati ga polovicom kreme od vanilije. Na kremu složiti višnje i malo ih prstima utisnuti u kremu. Zatim na višnje rasporediti ostatkak kreme od vanilije i poklopiti drugim biskvitom.
Cijelu tortu izvana premazati čokoladnom kremom i po želji ukrasiti bijelom čokoladom.