Samo najbolji, odabrani recepti!!!

subota, travnja 12, 2014

Riblja Čorba

Sastojci:
glave i repovi slatkovodne ribe (som, šaran, štuka, tolstolobik),
250 g crvenog luka,
2 ljute paprike,
250 g svježeg paradajza,
250 g paradajz pirea,
kesica gotovog začina za riblju čorbu,
so,
suhi biljni začin,
biber,
mljevena začinska paprika,
ljuta tucana paprika
Priprema:
Sitno isjeckati luk i dinstati ga na ulju, uz povremeno dodavanje vode. Paziti da luk ne zagori, pa dodati oljušten i sitnije narezan paradajz i ljutu papriku.
Ubaciti riblje glave i repove i dinstati dok se sve dobro ne ukuha.
Procijediti čorbu, a ostatak ispasirati kroz cjediljku, pa doliti vode. U posebnoj posudi izmutiti gotov začin za riblju čorbu, paradajz pire, mljevenu začinsku papriku i dodati u lonac. Promiješati i začiniti po ukusu, pa krčkati oko pola sata.