Sastojci:
800 g purećih prsa
1 kašikaVegete
50 g mliječnog peciva (bijeli hljeb i tost)
50 ml mlijeka
1 jaje
2 fileta pečene paprike
100 g suhog mesa
1 vezica divljih šparoga
50 g brašna
50 g maslaca
2 mlada luka
1 kašika koncentrata paradjza
Crni biber
so
Priprema:
Pureća prsa narezati na odreske, malo ih potući i posuti kašikom Vegete.
Hljeb (pecivo) narezati na kocke, dodati mlijeko i jaje te pomiješati.
Šparogama odvojiti mekane dijelove (tvrde dijelove staviti kuhati za temeljac) i blanširati u posoljenoj vodi.
Filete pečene paprike narezati na trake.
Na pureće odreske posložiti kriške suhog mesa, pa tanko nanijeti fil od hljeba, filete crvene pečene paprike te na njih nekoliko blanširanih šparoga.
Odreske zamotati u male roladice i pričvrstiti čačkalicama.
Uvaljajti ih u brašno te popržiti sa svih strana na maslacu.
Pržene roladice izvaditi te na tu masnoću dodati sjeckani mladi luk, kratko popržiti i dodati ostatak šparoga i koncentrat paradajza.
Podlitis malo temeljca od šparoga, vratiti roladice da se još malo pirjaju u umaku (oko 15 minuta).
Posudu poklopiti i nastaviti pirjati na laganoj vatri, povremeno ih okrenuti.
Pureće rolice poslužite s umakom i širokim rezancima.
800 g purećih prsa
1 kašikaVegete
50 g mliječnog peciva (bijeli hljeb i tost)
50 ml mlijeka
1 jaje
2 fileta pečene paprike
100 g suhog mesa
1 vezica divljih šparoga
50 g brašna
50 g maslaca
2 mlada luka
1 kašika koncentrata paradjza
Crni biber
so
Priprema:
Pureća prsa narezati na odreske, malo ih potući i posuti kašikom Vegete.
Hljeb (pecivo) narezati na kocke, dodati mlijeko i jaje te pomiješati.
Šparogama odvojiti mekane dijelove (tvrde dijelove staviti kuhati za temeljac) i blanširati u posoljenoj vodi.
Filete pečene paprike narezati na trake.
Na pureće odreske posložiti kriške suhog mesa, pa tanko nanijeti fil od hljeba, filete crvene pečene paprike te na njih nekoliko blanširanih šparoga.
Odreske zamotati u male roladice i pričvrstiti čačkalicama.
Uvaljajti ih u brašno te popržiti sa svih strana na maslacu.
Pržene roladice izvaditi te na tu masnoću dodati sjeckani mladi luk, kratko popržiti i dodati ostatak šparoga i koncentrat paradajza.
Podlitis malo temeljca od šparoga, vratiti roladice da se još malo pirjaju u umaku (oko 15 minuta).
Posudu poklopiti i nastaviti pirjati na laganoj vatri, povremeno ih okrenuti.
Pureće rolice poslužite s umakom i širokim rezancima.