Samo najbolji, odabrani recepti!!!

nedjelja, travnja 27, 2014

Palačinke sa Jabukama i Cimetom

Sastojci:
500 gr brašna
1 kašićica praška za pecivo
1/2 kašićice soli
1 kašićica cimeta
3 jajeta
625 ml mlijeka
50 ml istopljenog putera
2 kašike javorovog sirupa/braon šećera
2 veće narendane jabuke
30 ml putera za prženje palačinki
Priprema:
U večoj posudi pomješati brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U posebnoj posuti umuti jaja, mlijeko, otopljeni puter i javorov sirup/braon šećer. Umiješati u suhe sastojke i dodati narendane jabuke, sve lagano promješati.
Peći ih na srednjoj temperaturi, sipati za svaku palačinku 75 ml, peći ih oko 2 minute, okrenuti i peći ih još minut, dva, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Preliti sa medom/javorovim sirupom. Dodati još jabuka sa strane.