Sastojci:
-550 gr brašna
-150 ml mlijeka
-2 jajeta
-200 gr putera
-1 kašićica soli
-80 gr šećera
-1 kašika suhog kvasca
-nutela
Priprema:
Rastopiti kvasac u tri supene kašike toplog mlijeka, zatim dodati sve ostale sastojke osim nutele i zamjesiti glatko i homogeno tijesto. Staviti tijesto u dublju činiju, prekriti celofanom i ostaviti da naraste 1h 30-2h u zavisnosti od sobne temperature.
Poslije toga tijesto premjesiti i rastanjiti oklagijom. Staviti nutelu preko tijesta. Čvrsto zarolati u štrudlu. Staviti u pravougaoni pleh i ostaviti da odmori još 1h. Peći štrudlu na 160-170°C od 50 min do 1 h. Prije sječenja pustiti štrudlu da se potpuno ohladi.
-550 gr brašna
-150 ml mlijeka
-2 jajeta
-200 gr putera
-1 kašićica soli
-80 gr šećera
-1 kašika suhog kvasca
-nutela
Priprema:
Rastopiti kvasac u tri supene kašike toplog mlijeka, zatim dodati sve ostale sastojke osim nutele i zamjesiti glatko i homogeno tijesto. Staviti tijesto u dublju činiju, prekriti celofanom i ostaviti da naraste 1h 30-2h u zavisnosti od sobne temperature.
Poslije toga tijesto premjesiti i rastanjiti oklagijom. Staviti nutelu preko tijesta. Čvrsto zarolati u štrudlu. Staviti u pravougaoni pleh i ostaviti da odmori još 1h. Peći štrudlu na 160-170°C od 50 min do 1 h. Prije sječenja pustiti štrudlu da se potpuno ohladi.