Kolač je super i jednostavan za napraviti, recept pronašla na siteu coolinarika.com/
Sastojci
Kora:
-3 jajeta
-3 kašike šećera
-1 kašika kaka
-2 pune kašike brašna
-1/2 praška za pecivo
Fil:
-125 grmargarina
-300 gr mljevene plazme
-3 veće banane
-1/2 l koka kole
-2 šlaga ili 2,5 dcl
Priprema
Umutiti u pjenastu smjesu tri cijela jajeta sa šećerom, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo.
Izliti smjesu u manji, namašćen i pobrašnjen pleh 20x22 (ili sličan) i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni nekih 20-25 minuta, provjeriti čačkalicom.
Vruću koru izbockati i preliti sa 2-2,5 dcl hladne koka kole.
Dok se kora peće, spremiti fil, otopiti margarin u mikrovalnoj, ili na tihoj vatri i u većoj posudi sjediniti sa mljevenom plazmom, izblendirati 3 veće banane, dodati i njih u smjesu od keksa i margarina i dolivati koka kolu, do željene gustine. Pošto su koka kola i banane slatki, ne treba dodavati šećer u fil. Međutim ko voli slađe.. :) Smjesu dobro umutiti i premazati koru koja se već od hladne koka kole ohladila.
Umutiti dva šlaga ili slatku pavlaku i premazati kolač. Ostaviti neko vrijeme da se dobro ohladi i kolač je spreman da nestane. :)
Sastojci
Kora:
-3 jajeta
-3 kašike šećera
-1 kašika kaka
-2 pune kašike brašna
-1/2 praška za pecivo
Fil:
-125 grmargarina
-300 gr mljevene plazme
-3 veće banane
-1/2 l koka kole
-2 šlaga ili 2,5 dcl
Priprema
Umutiti u pjenastu smjesu tri cijela jajeta sa šećerom, dodati kakao, brašno i prašak za pecivo.
Izliti smjesu u manji, namašćen i pobrašnjen pleh 20x22 (ili sličan) i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni nekih 20-25 minuta, provjeriti čačkalicom.
Vruću koru izbockati i preliti sa 2-2,5 dcl hladne koka kole.
Dok se kora peće, spremiti fil, otopiti margarin u mikrovalnoj, ili na tihoj vatri i u većoj posudi sjediniti sa mljevenom plazmom, izblendirati 3 veće banane, dodati i njih u smjesu od keksa i margarina i dolivati koka kolu, do željene gustine. Pošto su koka kola i banane slatki, ne treba dodavati šećer u fil. Međutim ko voli slađe.. :) Smjesu dobro umutiti i premazati koru koja se već od hladne koka kole ohladila.
Umutiti dva šlaga ili slatku pavlaku i premazati kolač. Ostaviti neko vrijeme da se dobro ohladi i kolač je spreman da nestane. :)