Sastojci:
-6-8 kom zrelih paradjza
-25 dkg prezle
-2 dcl maslinovog ulja
-glavica češnjaka, malo peršuna, so, biber
-po želji grančic timijana i par maslina
Priprema:
Operemo paradjaze, izdubimo ih i pripremimo za punjenje.
Smjesa za punjenje: meki dio paradjza/što smo dobili kad smo ih izdubili, prezla, nasjeckani peršun i češnjak, ulje, so, biber.
Smjesu dobro izmiješati i napuniti parajze. Rernu ugrijati na 180 stepeni, tepsiju prekriti masnim papirom i posložiti rajčice. Staviti ih da se peku oko 45 min.
-6-8 kom zrelih paradjza
-25 dkg prezle
-2 dcl maslinovog ulja
-glavica češnjaka, malo peršuna, so, biber
-po želji grančic timijana i par maslina
Priprema:
Operemo paradjaze, izdubimo ih i pripremimo za punjenje.
Smjesa za punjenje: meki dio paradjza/što smo dobili kad smo ih izdubili, prezla, nasjeckani peršun i češnjak, ulje, so, biber.
Smjesu dobro izmiješati i napuniti parajze. Rernu ugrijati na 180 stepeni, tepsiju prekriti masnim papirom i posložiti rajčice. Staviti ih da se peku oko 45 min.