Samo najbolji, odabrani recepti!!!

petak, kolovoza 22, 2014

Đuveč

Sastojci:
300 g pilećeg bijelog mesa,
2 tikvice,
3-4 crvene i žute paprike,
šaka šampinjona,
4 čehna bijelog luka,
so,
mirođija,
pola limuna

Priprema:
Pileće meso isjecite na kocke, blago ih posolite i na vreloj teflonskoj tavi ispecite samo da se sa svih strana uhvati korica. Tikvice, papriku i gljive očistite, isjecite tikvice na kolutove, a gljive na listiće, sve posolite, pa na teflonu kratko ispecite da povrće dobije boju. U manji pleh složite povrće i preko stavite komade bijelog mesa, a potom rasporedite filete paprika. Neoljuštena čehna bijelog luka zgnječite, te i njih ubacite. Prelijte s vrlo malo vode i pospite sjeckanom mirođijom. Pecite deset minuta na 220 stepeni. Vreo đuveč poprskajte limunovim sokom.
Izvor: http://zena.blic.rs/