Sastojci:
-450 g makarona
-3 stabljike celera, nasjeckane
-1/4 šolje crvenog luka, nasjeckanog
-1/4 šolje peršuna, svježeg, nasjeckanog
-1 mrkva, rendana
-300 g konzervisane tunjevine, ocijeđene
-1/2 šolje majoneze
-1/4 šolje jogurta
-1 kašika jabukovog sirćeta
-so
-biber
Priprema:
Kuhati makarone slijedeći uputstva na ambalaži. Ocijediti, isprati hladnom vodom i ponovo ocijediti.
U većoj zdjeli pomiješati celer, luk, peršun, mrkvu i tunjevinu. Dodati makarone i lagano izmiješati.
Pomiješati manjoj posudi majonezu, sirće i jogurt. Preliti preko makarona i začiniti sa soli i biberom.
Promiješati, poklopiti i čuvati u frižideru prije posluživanja.
-450 g makarona
-3 stabljike celera, nasjeckane
-1/4 šolje crvenog luka, nasjeckanog
-1/4 šolje peršuna, svježeg, nasjeckanog
-1 mrkva, rendana
-300 g konzervisane tunjevine, ocijeđene
-1/2 šolje majoneze
-1/4 šolje jogurta
-1 kašika jabukovog sirćeta
-so
-biber
Priprema:
Kuhati makarone slijedeći uputstva na ambalaži. Ocijediti, isprati hladnom vodom i ponovo ocijediti.
U većoj zdjeli pomiješati celer, luk, peršun, mrkvu i tunjevinu. Dodati makarone i lagano izmiješati.
Pomiješati manjoj posudi majonezu, sirće i jogurt. Preliti preko makarona i začiniti sa soli i biberom.
Promiješati, poklopiti i čuvati u frižideru prije posluživanja.