Sastojci:
Za tijesto:
-250 ml mlake vode
-3 čaše glatkog brašna (750 g)
-1 mala kašićica soli
-1 dl običnog ulja
Za fil:
-1 kg svježeg sira
-1 čašica milerama
-1 mala kašićica soli
-2 - 3 jajeta
Za premaz:
-1 čašica milerama
Priprema:
Od mlake vode, brašna, 1 dl ulja i kašićice soli zamijesiti glatko, za ruke ljepljivo tijesto. Podijeliti ga na 3 kuglice i premazati ih uljem. Ostaviti pokriveno na tanjuru oko 20 minuta da odstoji.
U međuvremenu pripremiti fil od svježeg sira, milerama, jaja i soli.
Na starom, pobrašnjenom stoljnjaku prvu kuglicu malo rukama rastegnuti ( kao tijesto za pizzu ), nauljiti je s gornje strane i lagano prstima razvući ili oklagijom razviti u tanke prozirne kore preko cijelog stola—početi lagano od sredine prema krajevima i tako u krug ).
Kore premazati s malo ulja, a zatim s 1/3 fila. Prepoloviti kore na pola po sredini tako da se mogu oblikovati dvije savijače. Sa svake strane pomoću stoljnjaka zarolati savijače. Postupak ponoviti s ostalim kuglicama tijesta i filom.
Tepsiju nauljiti i svaku savijaču početi rolati od sredine u spiralu (kao puževu kućicu). Drugu savijaču nastaviti rolati od kraja prve i tako dok se ne potroše sve savijače.
Peći 25 – 30 minuta na 250*C dok ne porumeni, a zatim ju izvaditi van, premazati s mileramom pa vratiti u pećnicu na još 15 minuta na 170*C.
Za tijesto:
-250 ml mlake vode
-3 čaše glatkog brašna (750 g)
-1 mala kašićica soli
-1 dl običnog ulja
Za fil:
-1 kg svježeg sira
-1 čašica milerama
-1 mala kašićica soli
-2 - 3 jajeta
Za premaz:
-1 čašica milerama
Priprema:
Od mlake vode, brašna, 1 dl ulja i kašićice soli zamijesiti glatko, za ruke ljepljivo tijesto. Podijeliti ga na 3 kuglice i premazati ih uljem. Ostaviti pokriveno na tanjuru oko 20 minuta da odstoji.
U međuvremenu pripremiti fil od svježeg sira, milerama, jaja i soli.
Na starom, pobrašnjenom stoljnjaku prvu kuglicu malo rukama rastegnuti ( kao tijesto za pizzu ), nauljiti je s gornje strane i lagano prstima razvući ili oklagijom razviti u tanke prozirne kore preko cijelog stola—početi lagano od sredine prema krajevima i tako u krug ).
Kore premazati s malo ulja, a zatim s 1/3 fila. Prepoloviti kore na pola po sredini tako da se mogu oblikovati dvije savijače. Sa svake strane pomoću stoljnjaka zarolati savijače. Postupak ponoviti s ostalim kuglicama tijesta i filom.
Tepsiju nauljiti i svaku savijaču početi rolati od sredine u spiralu (kao puževu kućicu). Drugu savijaču nastaviti rolati od kraja prve i tako dok se ne potroše sve savijače.
Peći 25 – 30 minuta na 250*C dok ne porumeni, a zatim ju izvaditi van, premazati s mileramom pa vratiti u pećnicu na još 15 minuta na 170*C.