Sastojci:
Biskvit:
-5 bjelanjaka
-5 žumanjaka
-5 kašika šećera
-5 kašika tople vode
-5 kašika brašna
-1,5 kašiku kakaa
-1/2praška za pecivo
Krema:
-1/2lslatkog vrhnja
-* 1 želatinu otopiti u 1/2dcl mlijeka
Čokolada:
-20 dkg čokolade za kuhanje
-* malo tople vode i ulja (rastopiti na pari)
Priprema:
Biskvit: Sve izmiksati i staviti peći na 180c.Ohlađeni biskvit prerezati na pola.
Krema: Izmiksati slatko vrhnje i želatinu. Dodati rastopljenu čokoladu.
Postupak slaganja:
*prva kora
*pola kreme
*čokoladna glazura (ohlađena)
*ostatak kreme
*druga kora
*za kraj preliti ostatkom čokoladne glazure
Biskvit:
-5 bjelanjaka
-5 žumanjaka
-5 kašika šećera
-5 kašika tople vode
-5 kašika brašna
-1,5 kašiku kakaa
-1/2praška za pecivo
Krema:
-1/2lslatkog vrhnja
-* 1 želatinu otopiti u 1/2dcl mlijeka
Čokolada:
-20 dkg čokolade za kuhanje
-* malo tople vode i ulja (rastopiti na pari)
Priprema:
Biskvit: Sve izmiksati i staviti peći na 180c.Ohlađeni biskvit prerezati na pola.
Krema: Izmiksati slatko vrhnje i želatinu. Dodati rastopljenu čokoladu.
Postupak slaganja:
*prva kora
*pola kreme
*čokoladna glazura (ohlađena)
*ostatak kreme
*druga kora
*za kraj preliti ostatkom čokoladne glazure