Samo najbolji, odabrani recepti!!!

srijeda, rujna 16, 2015

Kocke sa Orasima

Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
150 g šećera
50 g Pšeničnog oštrog brašna
30 g kakaa
Za kremu:
200 g mljevenih oraha
100 ml mlijeka
100 g šećera
1 Vanilin šećer
120 g margarina
Za fil:
 250 g Nadjeva od višanja
50 ml vode
1-2 kašike rakije

Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte brašno i kakao pa sve dobro izmiješajte.
Smjesu izlijte u namazanu i brašnom posutu tepsiju (36×20 cm).
Pecite u rerni zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
U međuvremenu, mlijeko zagrijte do vrenja, dodajte šećer, umiješajte orahe i na laganoj vatri kratko prokuhajte.
Margarin pjenasto izmiješajte i dodajte u malo ohlađenu smjesu.
Fil od višanja, vodu i rakiju kratko prokuhajte i malo ohladite pa premažite ohlađeni biskvit.
Na to rasporedite pripremljenu kremu od oraha.
Kolač dobro ohladite.
Izvor: www.coolinarika.com
 
Više »

utorak, rujna 15, 2015

Zapečeni Makaroni sa Tunjevinom, Sirom i Brokulom

Za probavljanje tunjevine našem tijelu trebaju samo dva sata, što je dvostruko manje vremena nego za probavljanje svih vrsta mesa i tunjevina odlično paše s tjesteninom, brokulom i sirevima, a dokaz tome je i ovo jelo.
Sastojci:4 osobe
300 g tjestenina
320 g tuna iz konzerve
500 g brokula1 glavica luk ljubičasti
1 režanj bijelog luka
100 ml mlijeko
150 g svježeg kravljeg sira
70 g punomasni sir
ekstra djevičansko maslinovo ulje
so

Priprema:
Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 kašike maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri.
Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo bijeli luk
U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakovanju.
Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke.
Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo u rernu da se zapeče 10-12 minuta., rernu prethodno zagrijati na 200°C,
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Izvor: http://www.finirecepti.com/
Više »

ponedjeljak, rujna 14, 2015

Milanski Rižoto

Svaki talijanski grad ima svoju tjesteninu i svoj rižoto. Gotovo asketski izbor namirnica neka vas ne zavara – Milanezi znaju šta je dobro. Ako ne kušate njihov risotto, niste savladali abecedu rižota. :)
Sastojci:  4 osobe
400 g Riže
1 glavica luka
100 g maslaca
1,5 l vode
2 Kokošje kocke
2 kašićice Vegete
150 ml vina
1 kašićica šafrana u prahu
50 g ribanog parmezana

Priprema:
U kipuću vodu stavite kocke za juhu i kuhajte oko 5 minuta.
Na ugrijanome maslacu kratko popecite nasjeckani luk i lagano ga dinstajte podlijevajući juhom.
Dodajte opranu rižu, kratko je popecite i dinstajte postepeno je zalijevajući vrućom juhom uz neprekidno miješanje.
Pred kraj dinstanja dodajte vino, Vegetu i šafran, a zatim parmezan.
Milanski rižoto poslužite uz svježu sezonsku salatu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Više »