Super slatko pecivo uz čaj i kafu, a i jendostavno za pripremu..
Sastojci:
Svježi kvasac 40 grama
šećer 1 kašićica
đumbir 1 kašićica
jaja, 3 komada
mlijeko, 180 ml mlako
med, 120 g od bagrema
maslac, 120 g rastopljeni
sol, 1/2 kašićice
oštro brašno, 500 g
šećer, 25 g
Priprema:
Pjenicu napravimo tako što u manju zdjelicu zdrobimo svježi kvasac za kolače, dodamo kašićicu šećera, ulijemo mlaku vodu i pjenjačom izmiješamo sastojke. Pjenicu zatim stavimo na stranu na toplo da se diže.
Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo prosijano brašno, dodamo preostali šećer, malo soli, đumbir u prahu, rastopljeni maslac i med od bagrema. Odmah zatim dodamo i cijela jaja, ulijemo mlijeko i sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
Nakon 2-3 minute miksanja u zdjelu dodamo pjenicu i još jednom sve zajedno izmiješamo.
Sada dobiveno tijesto ulijemo u kalup koji smo obložili papirom za pečenje, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže poprilici sat vremena.
Kada se tijesto diglo stavimo ga u rernu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta, kolač premažemo mješavinom šećera u prahu i mlijeka i nastavimo ga peći još 5 minuta.
Nakon 40-ak minuta, slatki kruh s đumbirom je gotov. Sada ga ostavimo da se ohladi, a prije posluživanja po želji posipamo s malo šećera u prahu.
Izvor:https://finirecepti.hr
Sastojci:
Svježi kvasac 40 grama
šećer 1 kašićica
đumbir 1 kašićica
jaja, 3 komada
mlijeko, 180 ml mlako
med, 120 g od bagrema
maslac, 120 g rastopljeni
sol, 1/2 kašićice
oštro brašno, 500 g
šećer, 25 g
Priprema:
Pjenicu napravimo tako što u manju zdjelicu zdrobimo svježi kvasac za kolače, dodamo kašićicu šećera, ulijemo mlaku vodu i pjenjačom izmiješamo sastojke. Pjenicu zatim stavimo na stranu na toplo da se diže.
Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo prosijano brašno, dodamo preostali šećer, malo soli, đumbir u prahu, rastopljeni maslac i med od bagrema. Odmah zatim dodamo i cijela jaja, ulijemo mlijeko i sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
Nakon 2-3 minute miksanja u zdjelu dodamo pjenicu i još jednom sve zajedno izmiješamo.
Sada dobiveno tijesto ulijemo u kalup koji smo obložili papirom za pečenje, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže poprilici sat vremena.
Kada se tijesto diglo stavimo ga u rernu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta, kolač premažemo mješavinom šećera u prahu i mlijeka i nastavimo ga peći još 5 minuta.
Nakon 40-ak minuta, slatki kruh s đumbirom je gotov. Sada ga ostavimo da se ohladi, a prije posluživanja po želji posipamo s malo šećera u prahu.
Izvor:https://finirecepti.hr