Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i okusom.
Sastojci:
1 kg jabuka (male, srednje, slatke)
1/2 kg šećera
2 vanilin šećera
Nekoliko kapi limuna
1 čaša vode
150 gr mljevenih oraha (možete ih pomiješati ili zamijeniti mljevenim bademima)
Šlag
Višnje – za ukras (prema želji)
Priprema:
Jabuke ogulite, sredinu izbušite i odstranite. Stavite ih u lonac, dodajte šećer, vanilin šećer, prema želji nekoliko kapi limuna, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok se ne pojavi pjena. Na pola kuhanja ih okrenite. Fil Mljevene orahe zalijte s dobivenim šerbetom u kojem ste skuhali jabuke. Kad se jabuke ohlade, nafilujte ih smjesom. Pred serviranje, napunite slastičarsku špricu s šlagom i ukrasite vrh svake tufahije ili kašikom stavite šlag na svaku. Prema želji vrh ukrasite višnjom.
Sastojci:
1 kg jabuka (male, srednje, slatke)
1/2 kg šećera
2 vanilin šećera
Nekoliko kapi limuna
1 čaša vode
150 gr mljevenih oraha (možete ih pomiješati ili zamijeniti mljevenim bademima)
Šlag
Višnje – za ukras (prema želji)
Priprema:
Jabuke ogulite, sredinu izbušite i odstranite. Stavite ih u lonac, dodajte šećer, vanilin šećer, prema želji nekoliko kapi limuna, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok se ne pojavi pjena. Na pola kuhanja ih okrenite. Fil Mljevene orahe zalijte s dobivenim šerbetom u kojem ste skuhali jabuke. Kad se jabuke ohlade, nafilujte ih smjesom. Pred serviranje, napunite slastičarsku špricu s šlagom i ukrasite vrh svake tufahije ili kašikom stavite šlag na svaku. Prema želji vrh ukrasite višnjom.