Samo najbolji, odabrani recepti!!!

ponedjeljak, veljače 22, 2016

Savršen i Jednostavan Cheesecake s voćnim prelivom

Sastojci:
Za podlogu:
-20 dag pettit beure keksa
-10 dag maslaca ili margarina
Za kremu:
-50 dag bijelog kravljeg sira
-250 ml vrhnja za šlag
-10 dag bijele čokolade,
4 kašike šećera
-1 vanilin šećer ili aroma vanilije
Za voćni preljev: staklenka kompota od višanja ili ledo mješavina voća ili svježe voće + 5 kašika šećera + 6 čajnih kašićica gustina
Priprema:
Za podlogu samljeti kekse i pomiješati ih sa rastopljenim margarinom ili maslacem. U okrugli kalup za tortu (24 cm promjera ili manji) prstima i dlanovima dobro natiskati podlogu. Ostaviti u frižideru da se stisne dok se priprema krema.
Mikserom izraditi sir sa šećerom i otopljenom bijelom čokoladom. Čokoladu je najjednostavnije otopiti i baratati s njom ako ju stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje i potopite na nekoliko minuta u vruću vodu.Tada jednostavno odrežete vrh vrećice pri dnu i istisnete čokoladu.
Posebno utući slatko vrhnje za šlag pa ga umiješati u sirnu kremu.
Za voćni preljev staviti u posudu ocijeđene višnje sa šećerom pa ih zakuhati sa 2 dl soka od višanja.
(Ili voće zakuhati sa mlao vode dodati gustin, ili žlatin, pa izblendati da se dobije jednolicna smjesa.)Gustin razmutiti  sa 1 dl soka i ukuhati u kipuće višnje. Kuhati dok se ne zgusne i ne postane jednolično crveno. Uz miješanje kratko prohladiti.
Preko ohlađene podloge premazati sirnu kremu a preko nje voćni preljev. Ostaviti sve skupa da se dobro rashladi. Pažljivo skinuti obruč kalupa i poslužiti rezano na deblje kriške.
Izvor:
http://recipeci.com/