Sastojci:
šest kašika riže
pola litre mlijeka
malo soli
pola štapića vanilije
deset kocki šećera
četiri jajeta
osam kocki šećera za karamel
žele od ribiza (ili kojeg drugog voća)
Priprema:
Rižu kuhajte 2 minute u ključaloj vodi.
Zatim rižu ocijedite i pretresite u kipuće mlijeko u koje ste dodali malo soli, vaniliju i 10 kocki šećera.
Kad je kuhano, sklonite rižu s vatre pa dodajte žumanjke i snijeg od bjelanjaka.
Posudu u kojoj će se kuhati puding stavite na vatru i u njoj rastopite 8 kocki šećera, da dobijete vrlo svijetli karamel.
Tim karamelom premažite sve stijenke posude i ostavite da se ohladi.
U to dodajte skuhanu rižu.
Posudu stavite u veću posudu sa vodom pa pecite u rerni oko 35 minuta.
Poslužite hladno s voćnim želeom.
šest kašika riže
pola litre mlijeka
malo soli
pola štapića vanilije
deset kocki šećera
četiri jajeta
osam kocki šećera za karamel
žele od ribiza (ili kojeg drugog voća)
Priprema:
Rižu kuhajte 2 minute u ključaloj vodi.
Zatim rižu ocijedite i pretresite u kipuće mlijeko u koje ste dodali malo soli, vaniliju i 10 kocki šećera.
Kad je kuhano, sklonite rižu s vatre pa dodajte žumanjke i snijeg od bjelanjaka.
Posudu u kojoj će se kuhati puding stavite na vatru i u njoj rastopite 8 kocki šećera, da dobijete vrlo svijetli karamel.
Tim karamelom premažite sve stijenke posude i ostavite da se ohladi.
U to dodajte skuhanu rižu.
Posudu stavite u veću posudu sa vodom pa pecite u rerni oko 35 minuta.
Poslužite hladno s voćnim želeom.