Sastojci:
1 kg krompira,
200 g brašna,
1 1/2 čaša vode,
1 glavica luka,
2/3 kašike ulja,
suhog mesa po želji,
soli po potrebi (zavisi koliko je pečenica sama slana),
bijeli luk u prahu (po želji),
biber
Priprema:
Krompir oguliti, oprati i isjeckati na sitnije kockice. Suho meso isto tako na sitno izrezati. Umjesiti sve zajedno sa svim gore navedenim sastojcima. Ovu mjeru od 1 kg krompira uliti u dvije tepsije – uljevak je što tanji to bolji.
Peći na 250°C. Poslije pečenja zaliti preljevom od uprženog putera i vode, pa na kratko vratiti u rernu da upije preljev.
1 kg krompira,
200 g brašna,
1 1/2 čaša vode,
1 glavica luka,
2/3 kašike ulja,
suhog mesa po želji,
soli po potrebi (zavisi koliko je pečenica sama slana),
bijeli luk u prahu (po želji),
biber
Priprema:
Krompir oguliti, oprati i isjeckati na sitnije kockice. Suho meso isto tako na sitno izrezati. Umjesiti sve zajedno sa svim gore navedenim sastojcima. Ovu mjeru od 1 kg krompira uliti u dvije tepsije – uljevak je što tanji to bolji.
Peći na 250°C. Poslije pečenja zaliti preljevom od uprženog putera i vode, pa na kratko vratiti u rernu da upije preljev.