Sastojci:
Lisnato tijesto
250g zamrznutog špinata
Kašika kisele pavlake
3 kašike krem sira
3 čehna bijelog luka
Šolja izrendanog tvrdog sira
So, biber, dvije kašike ulja
Priprema:
Na zagrijanu tavu stavite sitno sjeckani bijeli luk da se prži svega nekoliko sekundi, a zatim dodajte zamrznuti špinat i dinstajte na laganoj vatri dok sva voda ne ispari, u špinat možete po želji dodati i malo svježeg đumbira, sjajno će se slagati. Kad je voda isparila, špinT ostavite da se ohladi.
Hladan špinat izmješajte sa pavlakom, krem sirom i ribanim tvrdim sirom, dodajte malo bibera i malo soli za ukus.
Lisnato tijesto tanko izvaljajte i razrežite na 8-12 jednakih kvadrata (u zavisnosti koliki vam je kalup). U svaki kalup stavite po jedan kvadrat tijesta tako da krajevi vire. Uz pomoć kašike napunite tijesto smjesom od špinata i pecite male pite 20-ak minuta na temperaturi od 200C. Recept za male pite od špinata je sa Handimania.com.
Lisnato tijesto
250g zamrznutog špinata
Kašika kisele pavlake
3 kašike krem sira
3 čehna bijelog luka
Šolja izrendanog tvrdog sira
So, biber, dvije kašike ulja
Priprema:
Na zagrijanu tavu stavite sitno sjeckani bijeli luk da se prži svega nekoliko sekundi, a zatim dodajte zamrznuti špinat i dinstajte na laganoj vatri dok sva voda ne ispari, u špinat možete po želji dodati i malo svježeg đumbira, sjajno će se slagati. Kad je voda isparila, špinT ostavite da se ohladi.
Hladan špinat izmješajte sa pavlakom, krem sirom i ribanim tvrdim sirom, dodajte malo bibera i malo soli za ukus.
Lisnato tijesto tanko izvaljajte i razrežite na 8-12 jednakih kvadrata (u zavisnosti koliki vam je kalup). U svaki kalup stavite po jedan kvadrat tijesta tako da krajevi vire. Uz pomoć kašike napunite tijesto smjesom od špinata i pecite male pite 20-ak minuta na temperaturi od 200C. Recept za male pite od špinata je sa Handimania.com.