Sastojci:
10 dag margarina ili maslaca
15 dag šećera u prahu
15 dag mrvljenih pettit beure keksa
20 dag kikiriki maslaca
2 šake čokoladnih rižinih pahuljica
Za glazuru:
15 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
3 kašike ulja
Priprema:
Kekse izmrviti tako da ih stavite u vrećicu za zamrzavanje i prijeđete nekoliko puta preko njih valjkom za tijesto ili ih istučete batom za meso.
Margarin posebno otopiti.
Pomiješati u posudi mrvljene kekse, rižine pahuljice (od njih je kolač fino krckav ali može i bez njih), šećer u prahu, otopljeni margarin i maslac od kikirikija. Sve skupa dobro sjediniti.
Na manji lim položiti papir za pečenje pa preko njega rukama natiskati masu od keksa. Dlanovima poravnati.
Pripremiti glazuru tako da se na pari otopi čokolada sa maslacom i uljem i preliti kolač.
Ostaviti u friđideru nekoliko sati da se stvrdne pa rezati na male prutiće.
Izvor: http://recipeci.com/
10 dag margarina ili maslaca
15 dag šećera u prahu
15 dag mrvljenih pettit beure keksa
20 dag kikiriki maslaca
2 šake čokoladnih rižinih pahuljica
Za glazuru:
15 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
3 kašike ulja
Priprema:
Kekse izmrviti tako da ih stavite u vrećicu za zamrzavanje i prijeđete nekoliko puta preko njih valjkom za tijesto ili ih istučete batom za meso.
Margarin posebno otopiti.
Pomiješati u posudi mrvljene kekse, rižine pahuljice (od njih je kolač fino krckav ali može i bez njih), šećer u prahu, otopljeni margarin i maslac od kikirikija. Sve skupa dobro sjediniti.
Na manji lim položiti papir za pečenje pa preko njega rukama natiskati masu od keksa. Dlanovima poravnati.
Pripremiti glazuru tako da se na pari otopi čokolada sa maslacom i uljem i preliti kolač.
Ostaviti u friđideru nekoliko sati da se stvrdne pa rezati na male prutiće.
Izvor: http://recipeci.com/