Samo najbolji, odabrani recepti!!!

četvrtak, siječnja 01, 2015

But u Gorgonzoli

Recept za Božićni Ručak :)
Sastojci:
 300g svinjskog ili telećeg buta narezanog na manje odreske
 1 čehno čbijelog luka
 ¼ šoljice maslinovog ulja
 Sok ½ limuna
 Peršun list, sjeckani
 So i biber
 150 g gorgonzole
 ½ šoljice bijelog vina
 ¾ šoljice vrhnja
So i biber


 Priprema:
 But staviti u marinadu od ulja, bijelog luka, soka limuna, peršuna, soli i bibera. Marinirati najmanje ½ h, po mogućnosti duže.
Meso zatim peči na srednje jakoj vatri dok ne porumeni s obje strane. Izvaditi iz tave i odložiti.
Vrhnje i sir narezan na manje komade staviti u tavu i mješajući metlicom ujednačiti na slaboj vatri. Kako se sir polako topi, tako postepeno dodavati vino, uz stalno miješanje.

Meso vratiti u tavu sa umakom i ostaviti da kratko prokuha na srednje jakoj vatri. Po želji još posoliti i pobiberiti.
Izvor: http://www.mytaste.hr/