Sastojci:
120 ml mlijeka
60 g maslaca
165 g brašna
6 g praška za pecivo
165 g šećera
3 jaja (sobne temperature)
1 kašićica ekstrakta vanilije
1 neprskani limun ili naranča (naribana korica)
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi.
Maknite s vatre.
Brašno pomiješajte i prosijte s praškom za pecivo i malo soli.
Koricu limuna ili naranče sitno naribajte i pomiješajte sa šećerom.
Po originalnom receptu ide bijeli šećer, za kolač sa slike je korišten integralni smeđi šećer, zato je kolač smeđe boje, inače bi bio bijel.
Jaja umutite mikserom oko 1 minutu.
Dodajte zatim postepeno šećer s koricom limuna/naranče.
Nastavite mutiti još 10-ak minuta, dok se smjesa otprilike ne utrostruči, svijetla je i pjenasta.
Dodajte prosijano brašno u tri navrata miješajući.
Zagrijte ponovno mlijeko s maslacem skoro do tačke vrenja.
Dodajte ga iz dva puta u tijesto miješajući ponovno.
Uspite tijesto u namašten i pobrašnjen kalup promjera 20-22 cm (ili duguljasti kalup),
pecite kolač u rerni zagrijanoj na 175°C, 25-30 minuta.
Izvor: www.coolinarika.com
120 ml mlijeka
60 g maslaca
165 g brašna
6 g praška za pecivo
165 g šećera
3 jaja (sobne temperature)
1 kašićica ekstrakta vanilije
1 neprskani limun ili naranča (naribana korica)
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi.
Maknite s vatre.
Brašno pomiješajte i prosijte s praškom za pecivo i malo soli.
Koricu limuna ili naranče sitno naribajte i pomiješajte sa šećerom.
Po originalnom receptu ide bijeli šećer, za kolač sa slike je korišten integralni smeđi šećer, zato je kolač smeđe boje, inače bi bio bijel.
Jaja umutite mikserom oko 1 minutu.
Dodajte zatim postepeno šećer s koricom limuna/naranče.
Nastavite mutiti još 10-ak minuta, dok se smjesa otprilike ne utrostruči, svijetla je i pjenasta.
Dodajte prosijano brašno u tri navrata miješajući.
Zagrijte ponovno mlijeko s maslacem skoro do tačke vrenja.
Dodajte ga iz dva puta u tijesto miješajući ponovno.
Uspite tijesto u namašten i pobrašnjen kalup promjera 20-22 cm (ili duguljasti kalup),
pecite kolač u rerni zagrijanoj na 175°C, 25-30 minuta.
Izvor: www.coolinarika.com